Bajkovita šuma

Gdje bajke postaju stvarnost.

Naša priča.

Mi smo obitelj Martinjaš. Mali poduzetnici i veliki sanjari. Naša obitelj provela je neke od najljepših trenutaka kampirajući u šumi u blizini našeg restorana u Lopatincu. Okupili bismo se oko logorske vatre te pod zvijzdama pričali priče o čarobnim likovima iz legendi našeg kraja, a djeca su ih slušala s posebnim sjajem u očima.

To je inspiriralo naš projekt, Bajkovitu Šumu, koji je prepoznat na razini Europskog fonda za regionalni razvoj. Kao većina malih poduzetnika i mi smo pogođeni krizom koju je izazvala pandemija te ne možemo nastaviti financirati projekt te ostvariti pristup osiguranim EU sredstvima. Zato trebamo vašu pomoć.

Poveži se.

Glavni cilj Bajkovite Šume je ponuditi aktivan, zabavan i edukativan odmor za djecu, obitelji i ljude svih dobnih skupina, uspostavljajući vezu s prirodom, koju su mnogi od nas izgubili kao posljedicu života u modernom svijetu. Također, želimo da ljudi osjete magiju koju smo mi osjećali dok smo kampirali u istoj šumi prije više od desetak godina.

Okoliš.

Pošumljavanje je naš imperativ. Sadnja autohtonih vrsta drveća pružit će prošireno stanište mnogim vrstama životinja kao što su zečevi, lisice, jeleni, ježevi, ptice, kukci itd. Tlo, degradirano godinama poljoprivrede, bit će revitalizirano, a ekosustav će procvjetati. Dok drveće raste, pomaže zaustaviti klimatske promjene uklanjanjem ugljičnog dioksida iz zraka, skladištenjem ugljika u samom drveću i tlu te ispuštanjem kisika u atmosferu. Dva odrasla stabla daju dovoljno kisika za četveročlanu obitelj za godinu dana. Želimo pozitivno utjecati na okoliš, a to možete i vi: Posadite svoje drvo u Bajkovitoj šumi!

Tehnologija.

Tehnologija je postala velik dio naše svakodnevice i djelomice je odgovorna za to što većina nas ne provode dovoljno vremena u prirodi. Znanost je dokazala ono što smo već znali, boravak u prirodi smanjuje razinu stresa te pruža osjećaj smirenosti. Odlučili smo iskoristiti tehnologiju kako bismo šetnju šumom učinili privlačnijom mlađim generacijama.

Na 45-minutnom obilasku, stari slavenski mitovi i priče oživjet će pomoću pametnih telefona i tableta kao portala u njihov čarobni svijet! Dok gledaju kroz prozor u skriveni svijet, posjetitelji će učiti o prirodnom svijetu našeg planeta te o važnosti njegova očuvanja.

Nakon interaktivnog obilaska posjetitelji će sudjelovati u inovativnoj 3D igri koja koristi praćenje pokreta i VR tehnologiju za stvaranje proširene stvarnosti. Igrači će biti na misiji izvršavanja raznih zadataka u interakciji s čarobnim bićima koja su upoznali u Bajkovitoj Šumi. Nakon igre vraćamo se u stvarni svijet koji sada djeluje puno čarobnije nego prije!

Zajednica.

Ovaj projekt imat će pozitivan utjecaj na našu zajednicu obogaćivanjem turističke ponude te će pridonijeti ukupnom razvoju turističke slike naše županije, Međimurja, bez negativnog utjecaja na okoliš. Bajkovita šuma neće štetiti okolišu, već ga poboljšati i zaštititi! Povećani broj turista koji posjećuju našu županiju pozitivno će utjecati na obiteljska poljoprivredna gospodarstva na našem području koja će imati više mogućnosti za širenje ili razvoj novih proizvoda.

Kampiranje.

Održivo kampiranje? To je naš plan. Uskladite se s ritmom prirode i slušajte pucketanje logorske vatre pod zvjezdanim nebom. To ćete moći u našem čarobnom kampu koji će se nalaziti tik uz šumu! Već sada možete rezervirati svoj boravak u kampu na našoj Startnext kampanji!